Op zaterdag 14 december wordt in de Noorderkempen de Kempenrally verreden. Deze regelmatigheidsrally voor historische auto’s wordt verreden in twee categorieën: 60 km/h en 80 km/h, met regelmatigheidsritten op een afgesloten parcours. De thuisbasis van de Kempenrally is voor de eerste keer het terrein van de Coöperatie Hoogstraten, in de volksmond gekend als de Veiling. Daar zal het servicpark, het podium en het wedstrijdcentrum ingericht worden. De regelmatigheidsritten zijn uitgestippeld in Hoogstraten (een showproef op het terrein van de Coöperatie en een buitenproef in de buurt van Meer/Minderhout), in Rijkevorsel en in het Nederlandse Zundert. In totaal telt het parcours 223 km, waarvan 103 km aan regelmatigheidstraject, afgewerkt door de deelnemers op winterbanden. De Kempenrally blijft als muziek in de oren klinken van autosportliefhebbers uit deze regio. Dat blijkt uit de inschrijvingen die vlot binnen stromen. Twee maanden voor de wedstrijd hebben zich al een 50-tal deelnemers gemeld, waaronder de winnaar van de Kempenrally 2017 in Classic, Eric van Peer met zijn BMW. Aan variatie alvast geen gebrek, want Seppe Verstegen zal ook van de partij zijn met zijn tweemotorige 2 PK, Patrick Maes brengt een Austin Healey aan de start en Tom Van Hoek, derde in 2017, waagt zijn kans met zijn gekende Citroën Visa. Jean Fiddelaers komt aan de start met een mooie Renault 5 Alpine en Eric Van Bourgonie rekent op zijn Fiat 124 Abarth. Met nog enkele Porsches, maar ook snelle Opel Ascona’s, Daf’s, MG’s en Fords, komen er een aantal prachtige historische wagens aan de start. Wie er nog bij wil zijn, schrijft zich best snel in voor deze gezellige seizoensafsluiter in de Kempen. Alle info kan je vinden op www.kempenrally.be.

 Tot halfweg de jaren ’80 was de Kempenrally een van de grootste en belangrijkste autorally’s van ons land. VZW Markland zal op zaterdag 14 december die roemrijke geschiedenis terug tot leven wekken met de Kempenrally 2019 die van start gaat op het terrein van de Coöperatie Hoogstraten. 

De Kempenrally 2019 wordt een internationale regelmatigheidsrally voor historische auto’s (oldtimers). De regelmatigheidsritten worden op zaterdag 14 december verreden in Hoogstraten (Veiling & Minderhout/Meer), Rijkevorsel (Bolk) en Zundert (De Lent). Op de regelmatigheidstrajejcten zullen de deelnemers een opgelegde gemiddelde snelheid van 60 km/h of 80 km/h moeten aanhouden.

We nodigen u en alle autoliefhebbers graag uit op donderdag 31 oktober op de voorstelling van dit nieuwe autosportevenement in Hoogstraten en omgeving. 

Waar? Autoservice Tom Geenen, Hinnenboomstraat 1, 2320 Hoogstraten

Wanneer? donderdag 31 oktober – 19h30


Heeft u vooraf vragen, heeft u interesse om mee te werken of partner te worden van de organisatie, aarzel dan niet om ons te contacteren op info@kempenrally.be