Organisatie

Een aantal Kempische autosportenthousiastelingen, elk met een zeer ruime ervaring in het inrichten van allerlei auto(sport)evenementen zowel in de Kempen als ver daarbuiten, kennen sinds geruime tijd een gezamenlijke droom om de autosport in onze regio opnieuw naar een hoger niveau te tillen. Dit door de organisatie van een evenement dat op alle vlak hoge toppen moet scheren.

De Kempenrally was tot halfweg de jaren ’80 één van de grootste en belangrijkste autorally’s van het land en deed menig liefhebbers harten sneller slaan. Kempenrally vzw, Stichting Autosport Zuid-West Brabant (organisator GTC Rally) en Lionsclub Hoogstraten slaan de handen in elkaar en richten samen de overkoepelende vereniging Markland vzw op dewelke zal instaan voor de organisatie van de Kempenrally 2019. Elk van deze verenigingen zal een belangrijk luik van de gehele organisatie voor zijn rekening nemen. Aangevuld met experts in hun vak, wil Markland vzw de Kempenrally opnieuw op de kaart plaatsen en gaan we terug op zoek naar de hoogdagen van weleer.

De Kempenrally ‘New Style’ vindt plaats op zaterdag 14 december 2019 waarbij het wedstrijdcentrum met vaste servicezone wordt ingericht aan de Coöperatie Hoogstraten (fruitveiling).

De Kempenrally blijft een pur sang regularitywedstrijd verreden in twee klasses: 60 km/u gemiddelde of 80 km/u gemiddelde. De wedstrijd is voorbehouden voor wagens ouder dan 25 jaar.

Op het programma staan vier verschillende Regularity Trajecten die meerdere malen dienen te worden afgewerkt en dit gelegen in de ruime regio rond Hoogstraten. Goed voor ongeveer 115km tegen de klok. Er wordt gereden op volledig afgesloten parcours en alle rallyveiligheidsmaatregelen zijn van kracht.

Specifiek voor deze wedstrijd, is dat er NIET vooraf mag worden verkend! Navigatoren mogen hun piloot enkel instructies geven met behulp van kaartfragmenten die door de organisatie ter beschikking worden gesteld.

Administratieve en technische controle van de deelnemende voertuigen, evenals de verplichte mondelinge briefing worden georganiseerd op vrijdag 13 december 2019.

Contactgegevens

Markland vzw
Provinciebaan 72
2470 Retie
info@kempenrally.be

Bestuur

VoorzitterRalf Hereijgers
PenningmeesterMarc Wagemans
SecretarisKris Peeters
Public RelationsHan De Bock
BestuursledenMarc De Groot
François Maes