Voorstelling Kempenrally

 

Een aantal Kempische autosportenthousiastelingen, elk met een zeer ruime ervaring in het inrichten van allerlei auto(sport)evenementen zowel in de Kempen als ver daarbuiten, kennen sinds geruime tijd een gezamenlijke droom om de autosport in onze regio opnieuw naar een hoger niveau te tillen. Dit door de organisatie van een nieuw evenement dat op alle vlak hoge toppen moet scheren.

 

De Kempenrally was tot halfweg de jaren ’80 één van de grootste en belangrijkste autorally’s van het land en deed menig liefhebbers harten sneller slaan. Aangevuld met experts in hun vak, wil de vzw Kempenrally dit gelijknamige autosportevenement opnieuw op de kaart zetten en gaan we terug op zoek naar de hoogdagen van weleer.

 

De Kempenrally ‘New Style’ vindt plaats op zaterdag 16 december 2017 met het centrum van Turnhout als wedstrijdcentrum. De Kempenrally wordt een pur sang regularitywedstrijd verreden in twee klasses: 60 km/u gemiddelde of 80 km/u gemiddelde. De wedstrijd is voorbehouden voor wagens ouder dan 25 jaar. Op het programma staan niet minder dan zes verschillende RT’s die meerdere malen dienen te worden afgewerkt en dit gelegen in de ruime regio rond Turnhout. Specifiek voor deze wedstrijd, is dat er NIET vooraf mag worden verkend! Navigatoren mogen hun piloot enkel instructies geven met behulp van kaartfragmenten die door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Administratieve en technische controle van de deelnemende voertuigen, evenals de verplichte mondelinge briefing worden georganiseerd op vrijdag 15 december 2017.